zeewierburger

Zeewier Burger met zoete aardappel, mais en paprika

Ziltig en zoetig, zaaaaaaalig!

4 personen, 20 minuten, lunch- of hoofdgerecht

Ingrediënten

1 gele paprika
1 mais
1 zoete aardappel
ketchup
1 little gem sla of baby romaine
paar plakjes jalapeño uit blik
2 schaaltjes ProLaTerre Zeewier Burger
4 vegan (hamburger)broodjes

Bereidingswijze

Snijd de ‘deksel’ van de gele paprika en haal de zaadlijsten eruit. Snijd de paprika vervolgens met een scherp mes horizontaal in plakken en bak deze in de pan met olijfolie en zout tot deze op sommige plekken net een beetje begint te branden. Geloof me. Dit wil je! Zet apart.

Snijd van een verse mais de zaden van de kolf en bak deze in de pan precies het zelfde als de paprika, alleen zal dit een stuk sneller gaan. Zet apart.

Maak de zoete aardappel schoon onder de kraan maar laat de schil zitten. Snijd in dunne plakken en bak deze naast elkaar in een bakpan met olijfolie en zout. Eigenlijk weer het zelfde als de gele paprika. Omdat alle drie de ingrediënten een andere bereidingstijd hebben, bak je ze apart. Bak de Zeewier Burgers volgens aanwijzingen op de verpakking Pak de broodjes en besmeer de helften met ketchup, en leg er de blaadjes sla, paprika en mais op. Leg vervolgens de burger, 3 plakken zoete aardappel en wat plakjes jalapeño uit blik op. Broodje dichtmaken en eet smakelijk!

Tip: Wanneer je de jalapeño niet gemakkelijk kunt vinden, is gegrilde paprika of peperoni (uit een pot) een prima alternatief.